Mooie vrouwen (1) Liv Tyler

Het moet begin november zijn geweest, in het jaar 1976. Ik zou een interview doen met Steven Tyler, zanger van de hardrock-groep Aerosmith. De jongen van de platenmaatschappij had geregeld dat ik aan mocht schuiven bij een etentje. Tyler bleek nogal pissig omdat hij een live-recensie in OOR had gezien waarin zijn bandje werd aangeduid als: Arie Smit. Wel geinig, vond ik (ach, we zijn allemaal wel eens melig), maar het had weinig zin om te proberen de zanger van de humor ervan te overtuigen. Zijn vriendin zat naast hem. Een bloedmooie griet, die ik meteen herkende van haar foto in de Playboy: Bebe Buell. Met haar kleren aan (en zonder nietjes) mocht zij er ook best wezen. Maar wat een groupie! Was zij niet met Todd Rundgren? Enfin, ik wist onder de omstandigheden nog een paar aardige quotes aan Tyler te ontlokken voor een stukkie in de (toen nog) muziekkrant. Een paar weken later - zo wilde het toeval - moest ik Todd Rundgren interviewen, ook in een eettent in Amsterdam, en op het moment dat ik tegenover deze Wizard en True Star plaatsnam, herkende ik in een flits de vrouw naast hem. Jawel, Bebe again! Onze blikken kruisten en ik registreerde de eerste knipoog van de avond. Ik zal eerlijk met je zijn: nog nooit heeft een beroemd naaktmodel zo vaak naar mij gelachen en geknipoogd als die avond. De boodschap was duidelijk: HOU JE KOP, A.U.B!!
Todd en Bebe. Toen ik ze zo zag zitten, moest ik toegeven: wat een gelukkig stel! Ongeveer negen maanden later werd uit de relatie een dochter geboren die Liv werd genoemd en later een bekende actrice zou worden. Liv Rundgren was haar naam, ten minste tot haar twaalfde, want toen heeft zij hem veranderd in Liv Tyler. Zij was erachter gekomen - wat ik haar al eerder had kunnen vertellen - dat niet Todd Rundgren maar Arie Smit, pardon: Steven Tyler haar vader was. Tja.
In Amsterdam verwekt, waarschijnlijk.

P.S.
Bebe bleek overigens nog meer relaties te hebben gehad met rockers. Wij noemen: Stiv Bators, Elvis Costello, Jimmy Page en Iggy Pop. Maar die relaties hebben nooit vrucht gedragen. Die met Steven Tyler duurde kort en omdat hij zwaar aan de verdovende drugs was, leek het haar beter gewoon net te doen alsof Todd de vader was. Tot Liv ging puberen en een opvallende gelijkenis bleek te vertonen met de zanger van Aerosmith. Moeder Bebe heeft zelf ook in bandjes gezeten: The B-Sides en The Gargoyles, maar zonder noemenswaardig succes. Zij heeft ook een boek geschreven, een autobiografie getiteld: Rebel Heart. Ik citeer: "I am truly a rock 'n' roll machine!"